Sobre mi
Lucia Burguera Gandia va naixer a Sueca, el 8 d’abril de 2003.
A l’edat de deu anys comença els estudis musicals al Centre Autoritzat de Música Vicent Vera, de la Societat Ateneu Musical de Sueca. S’inicia en l’especialitat de percussió amb el mestre Paco Tirado Bataller.
A l’edat de dotze anys realitza la seua primera intervenció en la Banda Ateneu Musical de Sueca, per a la realització del Concert de la Mare de Déu, baix la direcció de Santiago Escrivà Pedrós. Però, com tots els músics, és a novembre de 2015, quan entrà oficialment a formar part de la Banda.
A juny de 2016 realitza la Prova d’Accés al Grau Professional, obtenint la nota més alta de quants participen en la prova.
Eixe mateix estiu de 2016 participà amb la Banda Ateneu Musical d’Albalat de la Ribera, baix la direcció d’Eliseu Dasí, en un intercanvi de Bandes celebrat a Amposta, Tarragona.
A l’edat de catorce anys entra a formar part del cor Echo Vocis de l’Ateneu Musical de Sueca, i realitza intercanvis amb diverses corals. Junt a aquestes interpreten l’obra de Carmina Burana en el TAMA d’Aldaia. Amb este cor també viatja a Frankfurt, en desembre de 2017, per a un intercanvi coral on actuarien, entre altres, a l’Institut Cervantes de Frankfurt.
En agost de l’any 2017 col·labora amb la Banda Unió Musical de Benicull, amb la seua III Gira per Italia, realitzant dos concerts, un a la localitat de San Estefano d’Abeto, i l’altre a Berceto.
A maig de 2018, és seleccionada per a entrar a formar part de la Super Band de València, realitzant la seua primera intervenció al Palau Reina Sofia, en el VI Cicle de les Bandes a les Arts.
Al llarg dels seus estudis musicals ha realitzat obres solistes com “Happy Mallets” de Harm Evers, i “Xilofonía, divertimento para xilófono y banda”, de Lionel Beltrán-Cecilia, amb la seua banda, i actualment ha finalitzat els estudis de tercer curs d’Educació Professional, al Centre Professional de Música, Vicent Vera, amb l’especialitat de percussió.
El 15 de Juny passat participa com a compositora al Concert de Pasdobles Taurins a la Casa de la Cultura de Favara, on li donen el privilegi de dirigir l’estrena del seu primer pasdoble anomenat Eduardo Osca, en homenatge al periodista taurí del programa de ràdio “Tendido Uno”, i a més, paisà de Sueca. Així mateix, el 19 de juliol, el pasdoble Eduardo Osca és interpretat a Benicull per la Banda de la Unió Musical de Benicull. I una setmana després, el 26 de juliol, este pasdoble s’interpreta en diverses ocasions a la Plaça de Bous de València, amb motiu de la Fira de Juliol de València 2019.
El dissabte, 6 de juliol, es va realitzar a Sueca l’encontre de bandes, on participaren la Banda de la Societat Unió Musical de Sueca, la Banda de la Associació Musical l’Almoina d’Almoines i la Banda de la Societat de l’Ateneu Musical de Sueca, on esta última banda interpretà per primera vegada el pasdoble “SUECA”, primer pasdoble composat per Lucia i dedicat al seu poble. el qual també li van otorgar el privilegi de dirigir-lo. El 14 de juliol es tornà a interpretar el pasdoble SUECA a El Mareny de Barraquetes, amb motiu de la XVI Campanya de Concerts d’Intercanvis Musicals.
Finalment arribà l’esreno del 3er pasdoble. Aquest du el nom d’ANTONIO FUENTES dedicat a aquest mateix, tauròfil, i comentarista de ràdio. Va ser estrenat el 17 de Novemre de 2019 interpretat per la banda a la qual pertenèix la compositora. Aquest pasdoble es caracteritza per tindre molts tocs toreros, pero cal dir que no és considerat un pasdoble taurí, si no un pasdoble per a banda.
Va recibir bones notícies tan sols començar el 2020 y el pasdoble Eduardo Osca, és interpretat el día 4 de març per la Banda Municipal de Castelló. Va ser un luxe que va disfrutar molt, sobretot perque va tindre el plaer de que MArcel Ortega director de la banda, li cedira la batuta.
A més ja compta amb el seu 4rt pasdoble que rep el nom ENRIQUE AMAT, destinatari el qual ha fet el relleu a Eduardo Osca al programa de ràdio «Tendido Uno». Aquest serà pròximament estrenat. Al igual que prompte tindem més notícies.